top of page
joyce op bankje.jpeg

Over mij

Wat fijn dat je mijn website bezoekt! Mijn naam is Joyce Mooij, ik ben natuurvoedingskundige en intuïtief coach. Je kunt bij mij terecht voor coaching op het gebied van voeding en vitaliteit en intuïtief eten en leven en voor workshops intuïtief koken.

Heb je het helemaal gehad met al die voedingshypes en diëten? Wil je weer leren vertrouwen op je eigen intuïtie om de juiste voedingskeuzes te maken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Samen zorgen we ervoor dat jij weer ontspannen kunt genieten van eten en je weer gezond en vitaal voelt.

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Mijn verhaal

In mijn studententijd ontstond mijn liefde voor koken, samen met mijn huisgenoten maakten we dagelijks de lekkerste maaltijden klaar voor elkaar. Samen koken en samen eten; wat was dat gezellig! Van koken breidde mijn interesse zich uit naar voeding in het algemeen. Wat is nou goed voor je en waarom? Toen mijn kinderen klein waren begon ik met mijn eerste moestuin. Daar ging een wereld voor mij open, vol verbazing zag ik de groeikracht van heel veel verschillende soorten groenten. En dan de smaak; onovertroffen! In mij groeide het verlangen om zo puur mogelijk te eten, ik zag met eigen ogen dat de natuur hier ruimschoots in kan voorzien.

Op mijn 47e trok ik de stoute schoenen aan en meldde ik me aan voor de opleiding tot natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof Academie. Wat een drietal heerlijk jaren heb ik daar gehad, met prachtige lessen over voeding en antroposofie.

Aanvullend op mijn opleiding tot natuurvoedingskundige heb ik een opleiding gevolgd tot intuïtief coach bij IMC Mensontwikkeling. In deze opleiding worden reguliere coachtechnieken gecombineerd met oosters mensdenken. Het doel is om zodoende je empathische en intuïtieve vaardigheden te ontwikkelen en als coach in te zetten. 

De afgelopen jaren is bij mij de overtuiging gegroeid dat het eenvoudig is om jezelf goed te voeden en dat gezonde voeding zich onderscheidt door eenvoud. Gezond eenvoudig is eenvoudig gezond. Zo ontstond de naam voor mijn praktijk: De Gezonde Eenvoud. 

Echter, op social media, in tijdschriften en in het nieuws wordt de indruk gewekt dat gezond eten ingewikkeld is. Je moet bijna een soort wetenschapper zijn om goede keuzes te kunnen maken ten aanzien van voeding. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Zo kwam ik op het pad van intuïtief eten: jij weet zelf wat goed is voor jou. Je hebt geen dieetregels nodig, geen calorieënteller, superfoods, dure shakes, supplementen of een weegschaal om je rijst af te wegen. Weg met het systeem van straffen en belonen: omdat ik vandaag dit taartje heb gegeten mag ik morgen een boterham minder of moet ik extra kilometers hardlopen.

Ik geloof er in dat jouw intuïtie je vertelt wat goed voor je is. Het is een bevrijding als je daar weer op kunt vertrouwen en eten weer ontspanning wordt in plaats van een kwelling.

Ik heb samen met een aantal andere mensen een moestuin op Ontmoetingstuin de Rietmeen in Harderwijk. Ik ben daar zó blij mee, het voelt goed om samen te werken in de tuin, ideeën uit te wisselen, plannen te maken en bovenal te genieten van al het moois wat een moestuin voortbrengt.  Zien, voelen, ruiken en proeven wat daar allemaal groeit en bloeit: het helpt je om weer in contact te komen met jezelf, met je basis en van daaruit de juiste keuzes te maken.

 

Ik zou graag tijdens één van onze coachingsessies, met jou door de moestuin willen lopen om je te laten ervaren wat een rijkheid aan voedsel er door de aarde aan jou wordt aangeboden. Zó mooi, zo eenvoudig én: zo gezond! Ik wil je laten voelen dat daar het antwoord ligt om terug te keren naar gezonde, vitale voeding.  Zodat je, als je rondloopt in de supermarkt en al die talloze producten ziet die naar je lonken, terugdenkt aan die moestuin en weer weet wat voor keuze je gaat maken: de keuze voor eenvoudig gezonde voeding!

In mijn praktijkruimte aan de Hogeweg ontvang ik je graag voor oriënterend gesprek, om kennis te maken, je coachvraag door te nemen en samen een plan te maken voor de coaching. 

Lieve groet, 

Joyce

bottom of page